SEZNAM ALERGENŮ
|
publikovaný ve směrnici 2000/89 Es od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
|
1.) Obiloviny obsahující lepek
|
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridníodrůdy a výrobky z nich
|
2.) Korýši
|
a výrobky z nich
|
3.) Vejce
|
a výrobky z nich
|
4.) Ryby
|
a výrobky z nich
|
5.) Podzemnice olejná (arašídy)
|
a výrobky z nich
|
6.) Sójové boby (sója)
|
a výrobky z nich
|
7.) Mléko
|
a výrobky z nich
|
8.) Skořápkové plody
|
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu očechy,
|
pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobny z nich
|
9.) Celer
|
a výrobky z nich
|
10.) Hořčice
|
a výrobky z nich
|
11.) Sezamová semena (sezam)
|
a výrobky z nich
|
12.) Oxi siřičitý a siřičnany
|
v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO
|
13.) Vlčí bob (lupina)
|
a výrobky z nich
|
14.) Měkkýši
|
a výrobky z nich
|